TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Szerémi György élete és emlékiratai

: Szerémi György élete és emlékiratai

Kiadás:

Budapest, 1892

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

496 p.

tartalom:

Szerémi György (Kamánc, 1490 körül - 1548 után), jobbágyszármazású író. Izgalmas olvasmány Szerémi György emlékirata, vagy ahogy ő nevezte, Epistola de perditione Regni Hungarorum (Emlékirat Magyarország romlásáról). II. Lajos, majd János király udvari káplánja volt. Magasabb egyházi méltóságra sohasem emelkedett. Az életéről szóló utolsó ismert adat szerint 1548-ban a bécsi egyetemre iratkozott be. Visszaemlékezéseit 1545-1547 között vethette papírra "Antal erdélyi prépost" (Verancsics) számára. A nyers, szókimondó modorban, rendkívül rossz latinsággal készült írást a magyarul nem tudó olvasó helyenként meg sem érthette. A feljegyzések, V. László koráig visszapillantva, részletesebben a 16. század első évtizedétől 1543-ig követik az eseményeket. Szerémi nem rendszeres, folyamatos történetet írt, hanem jeleneteket, epizódsorokat elevenített meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!