TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Szovjet katonai intervenció 1956

Szovjet katonai intervenció 1956

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Argumentum Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

314 p., 10 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634460205

tartalom:

˝Nem ez az első könyv, amelyet az 1956-os magyarországi eseményekről írtak. De első ízben lát napvilágot a történtekről olyan mű, amelynek egyik szerzője az a ma még élő, egykor magas beosztású katona, aki a szovjet Különleges Hadtest törzsfőnökeként a budapesti harcokat szervezte és irányította. Jevgenyij Malasenko nyugalomállományú altábornagy visszaemlékezésében mondja: "...arról tájékoztatok, amit láttam, amiről abban az időben tudomásom volt... Nem mint történész kutató írok, hanem mint az események közvetlen résztvevője." A memoárt jól egészíti ki Alekszandr Kirov hadtörténész tanulmánya, aki eredeti (és azóta újból zárolt) szovjet katonai dokumentumok alapján ismerteti az 1956-os intervenció történetét, számos helyen helyesbítve és kiigazítva Malasenko altábornagy emlékezéseit. Az orosz szerzők írásait Györkei Jenő és Horváth Miklós hadtörténészek bevezető tanulmányukkal és megjegyzéseikkel teszik teljessé. Ez a sajátos, de rendkívűl fontos tényanyaggal rendelkező mű kiemelkedik az 1956-os október-novemberének harci cselekményeit ismertető eddigi könyvek sorából.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!