TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Talpra, halottak! Publicisztikai írások 1937-1944

: Talpra, halottak! Publicisztikai írások 1937-1944

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

ÉVM. Építészti és Településfejlesztési Főosztály Országos Magyar Iparművészeti Múzeum

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ars Scribendi

Terjedelem:

244 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632823370

tartalom:

˝K Havas Géza publicista, esszéista munkássága szokatlanul rövid időt ölel fel: 1937-től 1944-ig, a magyar történelem egyik legtragikusabb, ellentmondásokkal terhes, történészek, politológusok és emlékiratszerzők által máig és talán még sokáig vitatott korszakát. Hogy mégis az ő csonka életművéből válogattunk Ars scribendi sorozatunk első darabjaként egy kötetnyit; annak oka, hogy hitünk szerint ezek az írások ma is izgalmasak, érdekesek és aktuálisak. Azzá teszi őket szerzőjük tündöklő éleslátása, széles körű műveltsége, tájékozottsága, gyémánt keménységű, erkölcsisége és rendíthetetlen hűsége a publicista hivatásához. Dokumentumértékű, hogy minden sora, mely saját korától szól, az eseményekkel egy időben, életveszélyes, eszmei-politikai harcok tüzében íródott. Mégis, akit a politikatörténet különösen érdekel, tapasztalni fogja, hogy hasonlóan szenvedélyes és szenvedélyesebben tárgyilagos könyvet e műfajban keveset olvashatott. Mindezért gondoljuk, hogy a szakemberek és a nagyközönség érdeklődésére könyvünk egyaránt számot tarthat.˝

leírás:

Egy lap kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!