TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Teleki Pál és a magyar külpolitika (1939-1941)

: Teleki Pál és a magyar külpolitika (1939-1941)

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Lassuló idő

Terjedelem:

369 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

631420922

tartalom:

"A minisztertanács 1940. április 1-jére összehívott ülésén jelentős nézetkülönbségek alakultak ki a követendő magyar eljárás tekintetében. Teleki figyelmeztetett a Romániának adott angol-francia garancianyilatkozatra, és óva intett attól, hogy Magyarország nemzeti létét Erdély miatt kockára tegyék. Csáky külügyminiszter ezzel szemben úgy vélte, hogy a német átvonulási kérelem elutasítása veszélyeztetné Magyarország függetlenségét. Teleki figyelmeztetése ellenére a kormánytagok többsége Csáky álláspontját tette magáévá, úgyhogy a minisztertanács elhatározta, hogy nem helyezkedik szembe egy esetleges német átvonulási kérelemmel. Csáky javaslata azonban, hogy ellenszolgáltatásként Magyarország kérje Szlovákia visszacsatolását, meghiúsult a kormányfő ellenállásán. Teleki kérte, vegyék fontolóra, hogy a németek nem adnák vissza ingyen Szlovákiát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!