TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Teleki Pál. Legenda és valóság

: Teleki Pál. Legenda és valóság

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népszerű történelem

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝1941. április 3-án holtan találták a Sándor-palotában gróf Teleki Pált, Magyarország miniszterelnökét. Az első hírek szerint szívszélhűdés ölte meg, a röviddel később kiadott hivatalos közlés öngyilkosságról szólt. A szerző Teleki halálának igazi okait kutatva, áttekinti egész életét, eszméinek, törekvéseinek kibontakozását, az 1918-1919-es forradalmak alatti magatartását, szerepét a tőkés földesúri hatalom restaurációjában, a revíziós politikában kifejtett rendkívül sokoldalú munkásságát, a tudós, a politikus, a frankhamisító és a főcserkész szerteágazó tevékenységét. Az elmélyült és ugyanakkor rendkívül érdekes történeti feldolgozás a legnagyobb részletességgel vizsgálja a Teleki halálát megelőző, illetve követő hét eseményeit. Igen gazdag hazai és külföldi levéltári és nyomtatott forrásanyagra támaszkodva ad hiteles és meggyőző választ arra a kérdésre: miért lett öngyilkos Teleki Pál?˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!