TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Terelőúton. Szocialista modernizációs kísérlet Közép- és Kelet-Európában 1944-1990

: Terelőúton. Szocialista modernizációs kísérlet Közép- és Kelet-Európában 1944-1990

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Vince Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

398 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639192309

tartalom:

A békés rendszerváltást követően érdeklődésem középpontjába az államszocialista kísérlet fél évszázados történetének elemzése került, melyet a közép- és kelet-európai térség hosszú távú történeti folyamataiba beleillesztve vizsgáltam meggyőződésem ugyanis, hogy csakis egy ilyen történelmi mérleg elkészítésével válhat érthetővé, ami történt, ami történt, s értékelhetővé mindaz, amit a kísérlet tartós történelmi hatásának tekinthetünk és ami végső kudarcához vezetett. Ez a munka egy tervezett trilógia harmadik része. A "visszafelé" írt történelmi trilógia második, a század első felét tárgyaló darabja, Válságos évtizedek című korábbi könyvem teljesen újraírt változata 1998-ban jelent meg a kaliforniai Berkeley-ben. A tervezett első kötetet most írom a térség 19. századi történetéről. Bár a három kötet összefügg, mindegyik önmagában is megáll. Amit most az olvasó kezébe adok, az a térségnek, a II. világháború utáni gazdaságnak, társadalomnak és politikának a ma élő generációk személyes élményeivel szembesíthető története. Remélhetőleg segíteni fog eligazodni saját történelmi múltunk és személyes élményeink labirintusában. (Berend T. Iván)

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!