TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Térképezett történelem

: Térképezett történelem

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Térképészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

349 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631414698

tartalom:

"Rónai András emlékiratának hiánypótló a szerepe új keletű memoárirodalmunkban: amellett, hogy egy töretlen ívű tudósi pályáról ad hiteles képet, híven beszámol a Teleki Pál alapította Államtudományi Intézet történetéről és tevékenységéről. Arról a szinte sziszifuszi munkáról ad számot - "ha későn és ha csonkán is" -, amelynek eredményeképpen megszületett a maga nemében páratlan Középeurópa Atlasz: gazdaságföldrajzi, népesedési, nemzetiségi, vallási stb. szempontokat érvényesítő, a legapróbb falvakat is magába foglaló kilencnyelvű adattár. Rónai András könyvéből az is kiderül, hogy ez a térképészeti munka tudománnyal, adatokkal, tudósi tisztességgel, a kor szorításában is politikafelettiséggel kívánta a politikát szolgálni: térképek, statisztikák köteteivel felvonulni a két világháborút lezáró béketárgyalásokon önmagunk védelmére. Tragikus történelmünk egyik fintora, hogy soha senki nem használta föl erre a célra. A tudós életútjának felidézése egy töretlen tisztességű lélek vallomástevő kényszerének az eredménye. A kötetet - szerves részeiként - térképmellékletek egészítik ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!