TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Törökországi levelek és útirajzok 1730-1739

: Törökországi levelek és útirajzok 1730-1739

Fordító:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Pallas Stúdió

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem Törökország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

368 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639207179

tartalom:

"Cézar de Saussure svájci nemesúr a XVIII. század első felében éveket töltött a Török Birodalomban, előbb mint a konstantinápolyi angol követ titkára, majd pedig mint II. Rákóczi Ferenc rodostói udvarának tagja. Úti élményeit - a kor bevett irodalmi szokását követve - levélformában írta meg. Saussure útirajza tájékoztat az Oszmán irodalom politikai életéről, a diplomáciai eseményekről fegyveres konfliktusokról csakúgy mint a Portán folyó intrikákról. Megjeleníti a szerző a konstantinápolyi hétköznapokat, a vallási életet, az erkölcsöket, a házassági és szerelmi szokásokat, de megtalálhatók a levelekben a nevesebb épületek leírásai, az egyes népcsoportok kulturális jellemzői vagy öltözködési szokásai is - egyszóval mindaz, amit korának művelt és érdeklődő utazója megörökítésre méltónak talált. Saussure leveleinek a rodostói fejedelmi udvarról szóló része pedig, Mikes Kelemen írása mellett, az alapvető forrásmunka II. Rákóczi Ferenc fejedelem törökországi emigrációban töltött éveiről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!