TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Történelmi arcképek

: Történelmi arcképek

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

621 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632803701

tartalom:

˝Kovács Endre, a jeles Kossuth-díjas történész legújabb munkájában a társadalomtörténeti folyamatok érzékeltetésére az életrajz műfaját választotta. A sok esztendős kutatás eredményeit összegező könyv tíz jelentős XIX. századi személyiség portréját rajzolja meg. Forradalmárok, radikális politikusok sorakoznak fel; egytől-egyig beírták nevüket hazájuk mellett Európa újkori történetébe is. Közös jellemzőjük, hogy a polgári demokratikus forradalmak korában éltek, s így vagy úgy mindnyájuknak szembe kellett nézniük a társadalmi és a nemzeti átalakulás alapvető kérdéseivel. Az olasz Mazzini, az orosz Herzen és Bakunyin, a lengyel Worcell, Milkowski és Dabrowski, a román Bálcescu, a cseh Frié, Palacki és Masaryk: mindmegannyi határozott egyéniség, más-más életút, de közös bennük, hogy országuk és népük sorsa mellett az egész európai emberiség jövője is izgatja őket.˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!