TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Trianon felé. A győztes nagyhatalmak tárgyalásai Magyarországról

: Trianon felé. A győztes nagyhatalmak tárgyalásai Magyarországról

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

MTA Történettudományi Intézete

Kategóriák:

Magyar történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638312556

tartalom:

˝E kötet dokumentumai drámai elevenséggel és jegyzőkönyvi részletességgel idézik fel azokat a nagyhatalmi tárgyalásokat, amelyeken az 1919-es év folyamán eldőlt Magyarország és a Kárpát-medencei magyarság további sorsa. Paul Mantoux francia tolmácstiszt, aki végig jelen volt előbb a Wilson amerikai elnök által életre hívott Négyek Tanácsának, majd az antant Legfelsőbb Tanácsának mindennapos párizsi tanácskozásain, feljegyzéseiben az élőbeszéd elevenségével örökítette meg a győztesek és kisebb szövetségeseik vitáit, érdekellentéteit és érvrendszerét a világ tervezett nagy újjárendezése, az új európai rend kialakítása közben. E feljegyzések túlnyomó része nemhogy magyarul, de mindmáig franciául sem látott napvilágot. A szerző fiának engedélyével most először magyarul jelennek meg e dokumentumok, s teszik lehetővé, hogy a magyar olvasó életközelből ismerhesse meg az 1919-es ˝békecsinálás˝ folyamatát.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!