TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Trianon. Nyilatkozatok és vélemények a Trianoni Békeparancs ellen

: Trianon. Nyilatkozatok és vélemények a Trianoni Békeparancs ellen

Kiadás:

h. n., 1996

Kiadó:

Creo Kft.

Kategóriák:

Magyar történelem Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

80 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630473135

tartalom:

"A ránk erőszakolt trianoni békeszerződés aláírására - amely a magyar történelem leggyászosabb pillanata volt - 1920. június 4-én került sor, a Trianon-palotában. Ez a szó: TRIANON - magában foglalja a magyarság szenvedését, gyászát, megpróbáltatását 76 éven keresztül. Az aláírás napján az ezeréves Magyarországon megkondultak a harangok, megszólaltak a gyártelepek szirénái és nemzeti gyász borult édes Hazánkra! Minden visszhangozta az elrabolt területek hontalanjainak fájdalmát, a sokat szenvedett magyar nép jajkiáltását a nagyvilág felé, amely éppen olyan süket és érzéketlen volt, mint a négy nagyhatalom, amely az "igazságtalan és szégyenletes" trianoni békét megalkotta. Évtizedek múltak el, de az érző, igaz magyar lélekben még mindig zúgnak a "trianoni harangok" és vérzik a szívünk az elrabolt területeinkért, elszakadt testvéreinkért! Akik ezt nem így érzik és Trianon ellen nem mernek kiállni a nagyvilág előtt, nem érdemlik meg a magyarsághoz való tartozást. Hisz elszakított véreink még 76 év után sem adták fel a reményt. Ádáz küzdelmet vívnak a saját szülőföldjükön a megmaradásukért, a nyelvükért és a létükért! Görcsösen ragaszkodnak a megcsonkított anyaországhoz. Akkor hogyan feledkezhetne meg róluk a hazánk és annak állítólagos felelős politikusai? A továbbiakban idézem, azoknak a nemesen és emberségesen gondolkodó angol lordoknak, politikusoknak, íróknak, történészeknek írásait, véleményét és együttérzését a "trianoni békeszerződés" igazságtalanságáról, akiknek a lelkét felrázta a "gyászharang", amely egy ezeréves ország küzdelméért, a magyar nép helytállásáért szólt. Azért a népért, mely önzetlenül vívta harcát hazájáért és Európáért. Köszönet és hála minden magyartól mindazoknak, akik meghallották a magyarság jajkiáltását és volt bátorságuk kifejezni a véleményüket a nagyvilág előtt!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!