TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Trianoni nemzedék

: Trianoni nemzedék

Kiadás:

h. n., 1990

Kiadó:

Magyar Világ Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Trianon

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

422 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637815090

tartalom:

Eszenyi László a magyar királyi honvédség egyik legképzettebb fiatal vezérkari tisztje. Intézetelsõ a katonai fõreálban, akadémiaelsõ a Ludovikán, kiválóan végzi el a vezérkari tiszteket képzõ hadiakadémiát. 1944 október 15-e a Kárpátokban harcoló 1. magyar hadsereg parancsnokságán éri, melynek hadmûveleti vezérkari tisztje. Az elvetélt átállási kísérlet után az összeomlásig szolgál tovább. 1945-ben nyugatra megy.
A ludovikás jelmondat: „A hazáért mindhalálig!” szellemében nyugatra sodródott népének alázatos vezetõje lesz. Az amerikai kormány által elrendelt hazaszállítás vezetõje a bajorországi Pocking táborban. 1949-ben kerül az Egyesült Államokba, ahol az Amerikai Magyar Szövetség bevándorlási ügyeit intézi. E kettõs beosztásban sok ezer magyar honfitársán segít.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!