TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Üldözöttek. Tanulmányok és karcolatok korunk történetírása számára 1. rész

Üldözöttek. Tanulmányok és karcolatok korunk történetírása számára 1. rész

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1965

Kiadó:

Politikai Foglyok Országos Szövetsége

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Hadtörténelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

36 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Hazánk történelme során mindig voltak üldözők és üldözöttek. E szabály alól az utolsó, ma már több mint két évtizedes történelmünk sem volt kivétel. Amikor ma "Üldözöttek" cím alatt útjára bocsátjuk e füzetet, nem sebeket akarunk felszakítani, de az idő gyógyító szemüvegén át a történelmi távlatokat felismerve - sebeket akarunk gyógyítani. E füzet csak az első része a további megjelenéseknek, amelyekben az üldözéseknek ma aktuálisabb formáját: a mai elnyomók üldözési módszereit fogjuk jellemezni. Kérem kedves olvasóinkat tehát e füzetet ezen összefüggésben megítélni; ha valaki a másik oldalon is állt, ne érezze magát alacsonyabb rendű hazafinak, amennyiben embertársai, - politikai ellenfelei, - vére, szabadsága nem tapad kezeihez. Az akkor kölcsönösen szakított sebek rég begyógyultak, ezt elvégezte az idő. A szemtanúk azonban lassan eltűnnek s akkor megmarad, mint egyetlen, a mai elnyomók "irányított" történelemírása. E füzet nem akar egy korszak története lenni, hisz terjedelme sem teszi erre alkalmassá, csupán adalékokat akar nyújtani a jövő tárgyilagos történetírása számára. Kérem, fogadják e munkát azzal a szellemmel, amely a munkatársakat és a kiadót vezette: a nagy magyar nemzeti összefogást óhajtottak szolgálni." Előszó

leírás:

Néhány cikknél tollal írt, vitatkozó hozzáfűzések.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!