TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Utazás külföldön. Válogatás Szemere Bertalan nyugat-európai útinaplójából

: Utazás külföldön. Válogatás Szemere Bertalan nyugat-európai útinaplójából

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Utazás Európa

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

488 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632078020

tartalom:

˝Kevesen tudják, hogy Szemere Bertalant, Kossuth belügyminiszterét kortársai nemcsak politikusként tartották számon, hanem népszerű íróként is. Utazás külföldön című műve - melynek érdekesebb részleteit adja közre válogatásunk - 1840-ben került ki a nyomdából 2400 példányban s nem egészen kilenc hónap alatt elfogyott, ami a korabeli Magyarországon szinte példátlan, sikert jelentett. A reformkori fiatalság számára ez a könyv részben szokatlanul közvetlen, színes, romantikus stílusa, részben vonzó sokrétűsége miatt vált alapvető olvasmányélménnyé: a politikusok az angol, a francia parlamenti életről, a német népnevelésről, az ír kérdésről, a pénz- és földviszonyokról, a művészetkedvelők a kor híres gyűjteményeiről, irodalmi fórumairól, a technika iránt érdeklődők a porosz utakról, az angol vasútról, a gázvilágításról, a holland hajókról, a hölgyek a párizsi karneválról, divat-országgyűlésről, az epsomi lóversenyről, az angol színházakról, a svájci turizmusról és még számtalan más jelenségről, szokásról, intézményről kaptak képet. Legfontosabb gondolatai ma is változatlanul időszerűek.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!