TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Vaskorona

: Vaskorona

Kiadás:

Wien, 1995

Kiadó:

Edition Litfas

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

260 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

3950038604

tartalom:

"A szerző elsősorban köszönetet mond Magyarország 1990-ben, szabadon választott és tragikus véget ért első miniszterelnökének. Eszmei kisugárzása és tettei nélkül ez a kötet nem született volna meg. Dr. Antall József szorgos és serény tevékenységének hiányában Horn Gyula nemhogy miniszterelnöki funkciót nem viselhetne, hanem a többi elfeledett aparatcsikhoz hasonlóan, csupán kertje zöld gyepét ápolná. Horn Gyulának azonban szerencséje volt. Dr. Antall Józsefet, a kádári kort lemerülve kibekkelő, a Munka Érdemrend Arany fokozatával kitüntetett múzeumi főigazgatót. Csoóri Sándornak - a Rákosi hősi énekek poétájának - ajánlására, Aczél Györgynek a diktatúra szürke eminenciásának jóváhagyásával az MDF választmánya pajzsra emelte. Antall amice hatalomra jutása után, tüstént elárulta a Lakitelki Nyilatkozatot és megkötötte a paktumot a diktatúrához családi vonalon is kapcsolódó Szabad Demokraták Szövetségével. A jó példát követve a győztes Horn is ezt tette. Antall kliens csapatot válogatott maga köré nem a lakitelki alapító atyákból, nem a börtönt szenvedett magyar hazafiakból és 56 fegyvert fogó hőseiből, hanem a piarista gimnáziumi "gémlábú sasokból és csodalényekből" álló mezei hadból, ahol Boross Castell Jaloux, volt a kapitány. A legtehetségtelenebb pártonkívüli bolsevik karrierista elemeket toborozta össze. Elnökösködése alatt, a paktum értelmében előkészítette a kommunista visszarendeződést azzal, hogy a diktatúra embereit a helyükön hagyta. Az ötödik hadoszlop készen állt. Szándékosan elmulasztotta a nemzetet és az ifjúságot felvilágosítani a kommunista bűnökről és a rendszerváltás nehézségeiről. Kiárusította magyar nemzeti vagyont és odavetette az amerikai rabló tőkének a magyar gazdaságot. De a határon túli magyarságot is eladta. Tettei csak a nemzetáruló Károlyi Mihály működéséhez mérhetőek. Antallra is áll az a kérdés melyet Franchet d'Esperay tábornok Károlyihoz intézett: "Hát ilyen mélyre süllyedtek?" Még mélyebbre. Dr. Antall a Magyar Demokrata Fórum egyetlen választási ígéretét nem tartotta be, így azután az MDF eleve vesztesként indult az 1994-es mindkét megmérettetésen. A nemzet nem Horn Gyulára, hanem Antall József és 27.000-es létszámú miniatűr pártja ellen szavazott. Ezért lehetett miniszterelnök az a Horn Gyula, aki Antallal ellentétben nem árulta el elveit, hiszen ma is hithű kommunista, de ezért, éppen olyan halálos veszélyt jelent a nemzet számára, mint az aposztata Antall József jelentett." (Kubinyi Ferenc)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!