TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Vászoly és Imre herceg a hatalom árnyékában

: Vászoly és Imre herceg a hatalom árnyékában

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Westprodukt Kft.

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632291794

tartalom:

A két Árpád-házi herceg életére és fiatalságára örökös árnyékot vetett a halál közelsége. Szomorú történet kettejüké, elválaszthatatlan a magyarság történetétől, mert Imre herceg korai halálával történelmünk sorsdöntő fordulója megtört, befejezetlen maradt. Vászoly hercegnek az a ritka sors jutott osztályrészül, hogy noha életét adta hazájának, az elvette becsületét is. Az utókor megrágalmazva, a szent király elleni merénylet szerzőjeként, mi több elkövetőjeként tartja számon azoknak az Árpád-házi királyoknak az elődjét, akik két és fél évszázadon keresztül őrizték őseik földjét és népét, megtartva keresztény hitüket, hazájuk szuverenitását. Imre herceg életét a kegyetlen sors idő előtt halálra váltotta, monumentális alakja torzóvá szelidült. Földi életéről csak krónika foszlányokkal rendelkezünk, pár szó maradt örökül. De micsoda jövőt sugall, a nemzeti megmaradás és felemelkedés lehetőségét a Kárpát-medencében, Európa szívében. A birodalom alapítás lehetősége Imre herceg halálával rózsaszín ábránddá foszlott. A Magyar Királyság beszorult a Kárpát-medencébe, a magas bércek védőkből örökké váltak, s az évszázados harcok során a megcsonkított nemzet sorsa megpecsételődni látszott. Ha voltak is jobb napjai, rabláncát vonszolva a hanyatlás, a létért való küzdelem útjára lépett. Erőszakos halála megfosztott bennünket az erő nyújtotta béke reményétől, s az ígéret maradt 900 év eróziója a sziklát porrá mállasztotta, s a nemzet Trianon vermébe hullott. Oda lett országának kétharmada, népének egyharmada, ereje, erkölcsi nagysága, büszkesége, csak a remény maradt. De vajon hány Trianont kell még megérnünk, hogy a magyarság ismét nemzetté váljon?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!