TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Vattay Antal naplója 1944-1945

: Vattay Antal naplója 1944-1945

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

147 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633270383

tartalom:

A honvédség fejlődése a harmincas években erős törést mutatott, melyet a nehéz pénzügyi helyzettől eltekintve - az eszme - ideális célkitűzés hiánya okozott. A hadsereget nem csak a neveléssel, kiképzéssel, fegyelmezéssel lehet értékessé tenni, hanem - és ezt kellett volna legelőször említeni - "eszme" kell. A megalakításkor és első időszakban "a keresztény nemzeti Magyarország" volt az eszme. Ez volt az erkölcsi alap, melyre a fiatal szervezet felépült. Ez az eszme azonban eltorzított formában a politikai ellenzék zászlóira íródott és azt mint világnézeti problémát vezető jelszónak választotta. A hadsereg ezzel az eszmével élt tovább, nem kapott új alapot, s így különösen a fiatal vezérkari tisztek az eszme fenntartásával - egyes idősebbek támogatásával - átsodródtak a nyilas vonalra, azok hűséges és vele a németek szolgálatkész csatlósai lettek. A Legfelsőbb Hadúr és a honvédség között űr támadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!