TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Végzetes esztendők 1938-1945

: Végzetes esztendők 1938-1945

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

346 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632816463

tartalom:

1939 szeptemberében a német hadsereg megtámadta Lengyelországot s ezzel kirobban a második világháború. Több mint hatvanmillió ember vesztette életét, százmilliók szereztek soha el nem felejthető borzalmas emlékeket e hat év alatt. Nemzetünk is egymillió halottját sirathatja, s hazánk nyolc hónapon át volt hadszíntér. Nagybaczoni Nagy Vilmos vezérezredes, volt honvédelmi miniszter e végzetes esztendőkről ad számot emlékiratában, mely először 1947-ben jelent meg. A nemzetét szerető, mélységesen és következetesen humanista tábornok őszintén ad számot mindarról, amit átélt. Bemutatja a régi magyar uralkodó osztály belső harcait, azokat, akik a nácik oldalán belesodorták népünket e háborúba, s számot ad azokról, akik megpróbálták e tragédiát akadályozni. Őszintén vall saját kétségeiről, tetteiről é vívódásairól. Bizalmas dokumentumokat is közöl, melyek hitelesebbé teszik mondanivalóját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!