TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Világostól Josephstadtig 1849-1856

: Világostól Josephstadtig 1849-1856

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

323 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Páratlanul érdekes történelmi dokumentum ez a rapszódikus szépségű napló. A magyar szabadságharcnak, történelmünk egyik legfájdalmasabb emlékű korszakának utolsó fejezete: a várfogság gyötrelmes világa elevenedik meg soraiban. Int, figyelmeztet s tanít; erőt ad magyarságunk megtartására, mélyebb, igazabb átélésére. Magunk előtt látjuk a gyűlölt Neugebäude-t, átéljük Batthyány Lajos gróf, a negyvennyolcas hőslelkű miniszterelnök utolsó óráit, elkísérjük a naplóírót az osztrák börtönökbe, lelki részesei leszünk fájdalmas rabságának. Balassa Imre, a kiváló író gondos és szeretetteljes munkát végzett, mikor a naplót átdolgozta és sajtó alá rendezte. Hívem megőrizte a napló eredeti hangulatát és impresszióját. A könyvet Földy fogolytársának, Berzsenyi Lénárdnak a fogságban készült portréi és horhű illusztrációk díszítik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!