TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Vörös ködben. A Hunyadi hadosztálytól az Uralig

: Vörös ködben. A Hunyadi hadosztálytól az Uralig

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Bíró family kiadás

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639289337

tartalom:

˝Szüleimtől nemzeti, iskoláimban keresztény-katolikus érzelmű nevelést kaptam, ami meghatározta későbbi gondolkodásomat és magatartásomat. A háború a mi családunk életét is megváltoztatta, legvégső, tragikus szakasza felborította, mikor a pusztító vörös medve átcsörtetett a Kárpátokon. Krónikám az ellenállásra kész, fegyvert ragadó, az ifjúság színe javából felkelő fiatal önkéntesek kilátástalan vállalkozását örökíti, egészen az összeomlásig, hogy végül az idegenlégióban, vagy a szovjet lágerekben és a gulágokon végződjön a nemzeti tragédia. A hadifogságból hazatérve csak úgy élhettem, hogy számat óvatosan nyitottam, és lázadozva bár, de elfogadtam a kommunizmus hazugságai által nyújtott sovány lehetőségeket. Hát ˝sokra nem vittem˝, de nem bántam meg semmit! Fejet soha nem hajtottam, derekam sem görnyedt, csak éppen annyira, hogy megmaradjak...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!