TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Wesselényi Miklós és világa

: Wesselényi Miklós és világa

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A magyar olvasóközönség többségének emlékezetében Wesselényi Miklós alakját az 1838-as pesti árvíz idején tanúsított hősi helytállása és emberfeletti erőfeszítései őrizték meg. E valóban tiszteletreméltó helytállás azonban csak egy epizód Wesselényi Miklós életében, és szinte eltörpül politikai pályafutásának jelentősége mellett. Trócsányi Zsolt hatalmas kutatómunkával állította össze Wesselényi Miklósnak, a reformkor egyik legnagyobb politikai vezéregyéniségének pályáját, bebizonyítva, hogy ő volt az 1830-as évek elején a modern liberális reformellenzék megszervezője, ő foglalta elsőnek össze ennek az ellenzéknek a politikai programját, melyben már csírájában megvan 1848 úgyszólván teljes programja is. Őt tekinthetjük a liberális reformellenzék legjelentősebb nemzetiségi politikusának is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!