TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Zrínyi Miklós levelei

Zrínyi Miklós levelei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1950

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kazinczy Ferenc írja Zrínyi munkáiról: "Mely szép nyelv azon durva századból! Mely férfias lélek tündöklik elő Zrínyi minden szavain!" Ezt a találó megjegyzést az itt közölt levelekre is nyugodtan alkalmazhatjuk. Sok levelét valóban költői szépség jellemzi és szinte az élőszó erejével hatnak 74. számú levelének drámai páthosszal előadott szenvedélyes kifakadásai. De ettől függetlenül, e levelek Zrínyi írói képét tárgyi oldalról is bővítik, mert szervesen kapcsolódnak verses, prózai műveihez. Az akkori magyar közélet szereplői közül, Zrínyinél állapítható meg leginkább az írói tevékenység összefüggése a politikai harcokkal. Megismerjük ezekből a levelekből Zrínyi határozott véleményét, állásfoglalását a török elleni honvédő háború kérdésében, az erdélyi ügyekben, viszonyát II. Rákóczi György erdélyi fejedelemhez, a Habsburg-házbeli uralkodókhoz, a főpapokhoz, a vármegyék vezetőihez és éles bírálatát Lippay érsek politikájáról."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!