TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A diplomácia története. Az újkori diplomácia története (1919-1939). A diplomácia a második világháború előkészítésének periódusában

A diplomácia története. Az újkori diplomácia története (1919-1939). A diplomácia a második világháború előkészítésének periódusában

Szerző:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1950

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Második világháború Politika Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

880 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az első világháború vége és az oroszországi Októberi Szocialista Forradalom győzelme jelzik a diplomácia története legújabb korszakának kezdetét. E korszak tartalmát két tényező jellemzi: 1. két egymással ellentétes rendszernek, a kapitalizmusnak és a szocializmusnak egymás melletti fennállása, kölcsönhatása és küzdelme; 2. a kapitalizmus valamennyi ellentmondásának rendkívüli kiéleződése, amely az emberiséget a második világháborúba sodorta. A diplomácia történetének az első és a második világháború között három eléggé élesen szembetűnő szakasza van. Az első szakaszt (1919-1923) a győztes országok fokozott diplomáciai tevékenysége jellemzi. Ez a diplomáciai tevékenység először is a háborúutáni nemzetközi kapcsolatok Versailles-washingtoni rendszerének megteremtésére és megerősítésére törekedett. Második célja pedig az volt, hogy a szovjet államot minél előbb behódolására kényszerítse vagy elszigetelje a fegyveres beavatkozás útján leverje."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!