TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A mélységből kiáltunk hozzád

: A mélységből kiáltunk hozzád

Kiadás:

Budapest, 1946

Kiadó:

Tábor (Tabor) kiadás

Kategóriák:

Második világháború Regény, elbeszélés Nemzetiszocializmus Antiszemitizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

412 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Nem írok történelmet, sem regényt, sem naplót. Tíz hónap eseményeinek egyetlen hullámvonalát írom meg, emlékezetből. Feljegyzések számára kevés volt az idő, még kevesebb a reménység, hogy azoknak valaha hasznát vehetem. Nem keresem a hatásokat, nem húzom alá a szavak színes ecsetjével az eseményeket, megírom egyszerűen, leplezetlenül, az igazságot szolgálva. Voltak ennek a tíz hónapnak szörnyűbb részletei, borzalmasabb tragédiái, mint amilyeneket ez a könyv magába ölel. Tábori csendőrök és SS-katonák minden emberi képzeletet meghaladó rémtettei. Nyilas hordák vadállati vérengzése. Sötét pinceodúk rémségi. Nyilas házak, melyeknek falai magukba szívták a fojtott jajkiálltásokat. Sötét, hallgatag, téli éjszakák, melyeknek borzalmas titkait magukba ölelték a Duna nehézkes, szürke, téli hullámai. Gyilkolásra nevelt tizennyolc-húszévesek tömegmészárlásai. Eljutottak hozzám, elértek engem mindezek az események, hiszen sodorták magukkal azokat, akik vér voltak a véremből, de ebben a könyvben, becsületes tárgyilagosságra törekedve, csupán azt írom meg hajszálhűen, ami beleesett abba a hullámvonalba, amely az én utam volt és velem együtt ezrek és ezrek útja és sorsa lett. Az emberi lélek szörnyű kínszenvedéseinek útja, amikor apró, ingadozó reményszigetek között hányódva a sötét, elnyeléssel fenyegető örvények felett, a veszendőség érzésének fojtogató ölelésében, véresen szakad ki az emberi szívből a jajszó: "Uram! A mélységből kiáltunk Hozzád!"

leírás:

A borító elválófélben a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!