TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A rókák játszmája. A német hírszerzés második világháborús angliai és egyesült államokbeli tevékenységének eddig kiadatlan története

: A rókák játszmája. A német hírszerzés második világháborús angliai és egyesült államokbeli tevékenységének eddig kiadatlan története

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1991

Kiadó:

Fabula

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem Titkos társaságok

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

662 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637885447

tartalom:

"Több mint tíz éven át gyűjtöttem az anyagot az Abwehrről és a Wilhelm Canaris tengernagy által vezetett német titkosszolgálatról szóló könyvről. Mégis, szinte lehetetlenségnek tűnt feltárni annak a szupertitkos szervezetnek a teljes tevékenységét, amelynek iratai - úgy véltem - megsemmisültek a háború végén, és örökre elvesztek a történelem számára. Aztán 1967-ben a washingtoni Országos Levéltár egyik sötét padlásszobájában egy fém katonaládába botlottam, olyanba, amilyet az amerikai tengerésztisztek használtak a második világháborúban. Több száz kis sárga doboz volt benne, azokban pedig mikrofilmek, amelyekről kiderült, hogy a legújabb kori német történelem mindenféle iratainak másolatai. A dokumentumokat a szövetségesek zsákmányolták 1945-ben. A dobozokat ellepő porból és a régi fémhengereken lévő pecsétből nyilvánvaló volt, hogy soha semmilyen kutató nem nyitotta fel őket, még az Amerikai Történettudományi Társaság híres kutatócsoportja sem, amely pedig az ellenségtől zsákmányolt egyéb iratok millióiról készített katalógust. A gyűjtemény ugyanolyan feldolgozatlan volt, ahogyan annak idején Brémában megtalálták az amerikai hírszerző tisztek, akiknek vezetője, a ládán lévő névtábla szerint, L. S. Vickers százados volt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!