TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A sas bukása. A Harmadik Birodalom utolsó napjai

: A sas bukása. A Harmadik Birodalom utolsó napjai

Kiadás:

Pécs, 1995

Kiadó:

Alexandra Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Európa hadseregei teljesen kimerültek a több mint négy éve tartó háború miatt. A szövetségesek eltökélték magukat, hogy gyorsan és a lehető legkevesebb vérontással véget vetnek a háborúnak Európában. A németek azonban, jóllehet tudták, hogy a háborút elveszítették, egyáltalán nem készültek megadni magukat. Éppen ellenkezőleg: az 1945. évi küzdelem a háború egyik legelkeseredettebb küzdelme volt. Keleten Sztálin hatalmas hadigépezete nagyszabású offenzívát indított. A kavargó köd és hó közepette a szovjet gőzhenger áttörte a német vonalakat a Visztulánál, mindössze 200 kilométerre Varsótól délre. Az orosz páncélos hadoszlopok hamarosan a lengyel síkságon törtek előre az Odera, azaz Németország történelmi keleti határa felé, és hatalmas pánikot keltettek Kelet-Poroszországban. Nyugaton Eisenhower és Montgomery egyesítették erőiket, hogy elpusztítsák a náci Németország szívét, és hogy megvédjék Európát Sztálin nagyra törő ambícióival szemben. Így kezdődött a világtörténelem egyik legkegyetlenebb esztendeje, amelynek csúcspontja a Berlinért vívott elkeseredett harc volt. A Harmadik Birodalom utolsó napjainak megragadó története plasztikus részletességgel tűnik fel: a kiteljesedő drámát a katona és a polgár, a magánszemély, a tábornok és a menekült szemszögéből láthatjuk. Ebben a nagyszerű panorámában, amelyben a háború hatalmas pusztításában helyet kap az ember egyéni drámája, Robin Cross felejthetetlen képet fest a káoszban álló világról. 1945 végére Európának új határai lettek, a korábbi barátok halálos ellenségekké váltak, és a balsikerű béke azzal fenyegetett, hogy a hidegháborút egy harmadik világháborúvá változtatja. Ez a könyv annak a története, hogyan döntötték le a sast a berlini Reichstag tetejéről, és hogy az orosz medve hogyan terjesztette ki a karmait, hogy elragadja a romokban heverő Európát.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!