TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
A történelmi Hitler

: A történelmi Hitler

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630763281

tartalom:

"'Még nem végeztünk Hitlerrel' - állapították meg az 1980-as években német történészek, és csakugyan: a huszadik század legkülönösebb történelmi személyiségéről, Adolf Hitlerről 1945 óta száznál is több életrajz és rengeteg könyv, tanulmány és cikk jelent meg, mégis számos kérdés maradt tisztázatlan. John Lukacs ezt a hatalmas irodalmat áttekintve rajzolja meg a maga Hitler-portréját. Könyve nem egy újabb Hitler-életrajz, hanem Hitler történetének és a róla írott életrajzoknak a története. Nemcsak az elmúlt bő fél évszázad változó történelmi perspektívája miatt, hanem a témával foglalkozók szemléletéből és szándékaiból adódóan is igen eltérő értelmezések láttak napvilágot Hitlerről. Ezeket nagyító alá véve, s különösen a német történészek munkáit, illetve a német 'történészvitát' elemezve a szerző rámutat, kik azok, akik jelentősen hozzájárultak a Hitler-kép tisztázáshoz, és kik próbálták leplezve vagy nyíltan a védelmükbe venni, sőt rehabilitálni Hitlert. Eközben a tőle megszokott hatalmas felkészültséggel és eredeti szemlélettel megvizsgálja Hitler személyiségének és gondolkodásának legfontosabb mozzanatait - világnézetének kikristályosodását, nacionalizmusát, forradalmiságát, államférfiúi és hadvezéri képességeit, zsidógyűlöletét - rámutat Hitler rendkívüli adottságaira és ebből fakadó erkölcsi felelősségére, s végül megkísérli kijelölni a helyét századunk történelmében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!