TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Ego sum gallicus captivus - Magyarországra menekült francia hadifoglyok emlékezései

Ego sum gallicus captivus - Magyarországra menekült francia hadifoglyok emlékezései

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem

Sorozat:

Emlékezések

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630723093

tartalom:

˝1940, 1941, 1942, 1943 - a második világháború vészterhes, sorsfordító évei. A lengyelországi német büntetőtáborokból, de Ausztriából is százával szöknek át a francia hadifoglyok, vállalva az ismeretlen veszedelmeket, úttalan utakon, kalandos körülmények közepette a szomszédos Magyarországra, amelyről csupán annyit tudnak, hogy bár a németek szövetségese, nem áll hadban Franciaországgal. Némelyek még azt is tudni vélik, hogy ebben a furcsa országban, "Pannóniában", még érvényesek azok az ősi törvények, amelyeket Szent István király hozott valaha, ezer esztendeje. És a szökevények nem csalatkoznak. A magyarok befogadják őket, és az az ezernyi francia, akit a háború vérzivataros esztendeiben erre a földre vezérelt csillaga, személyesen megtapasztalhatta, hogy még nem veszett ki az emberség a világból. Az egykori francia hadifoglyok emlékezései fölelevenítik a viszontagságos szökés izgalmát, az internáltság ezernyi, olykor humoros részletét, az akkori Magyarország munkás hétköznapjait, majd a német megszállás és a nyilas terror emberirtó iszonyatát. Gyűjteményünk az emberi helytállásnak és hűségnek, a szolidaritásnak és hazaszeretetnek állít emléket.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!