TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Egy lépéssel az Úristen előtt

: Egy lépéssel az Úristen előtt

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Regény, elbeszélés Lengyelország

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

145 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az európai zsidóság pusztulásának kivételes fejezete a varsói gettófelkelés. A Zsidó Harci Szövetség néhány száz, alig felfegyverzett harcosa három hétnél is tovább tartóztatta fel a páncélosokkal, nehéztüzérséggel megerősített német hadosztályokat. Marek Edelman, a ma Lódzban élő szívsebész az ellenállás egyik vezetője volt. Évtizedekig nem beszélt a történtekről, most is kelletlenül teszi, de elolvasván a könyvet megértjük, miért: alapvető fogalmaink életről, halálról, bátorságról, becsületről, tisztességről akkor és ott érvényüket vesztették. Edelman úgy érzi, tapasztalatai átadhatatlanok, bármit mond, félreértést szülhet csak. Ami történt, az emberi tudat számára felfoghatatlan. S ha valaki - egy a néhány száz közül, aki a gettó félmilliós lakosságából megmaradt - mégis túlélte, emlékezetében olyan tényeket őriz, olyan döntések felelőssége nyomja a vállát, amelyek az utókor emberének talán érthetetlenek. Ezért inkább hallgat, cselekedetei beszélnek helyette most is, a béke hétköznapjain, akárcsak egykor a varsói gettó poklában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!