TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Ember a drót mögött. Emlékezés tíz év rabságra 1945-1955

: Ember a drót mögött. Emlékezés tíz év rabságra 1945-1955

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Második világháború Hadtörténelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A kötet, melyet a Tisztelt Olvasó tart a kezében, tíz esztendő hadifogságának eseményeit mutatja be. Úgy hiszem, nincs olyan magyar család, melynek legalább egy hozzátartozója ne tapasztalta volna meg a II. világháború után a "szovjet paradicsom"embert próbáló "örömeit", így szinte minden magyar embernek lehet elképzelése arról, mit is jelentett szovjet hadifogságba kerülni. Basó József regényes visszaemlékezése nem történeti visszatekintés, az eseményeket nem követi időrendi, sorrendben, szereplői is javarészt fiktívek, a hadtörténelem és a közelmúlt eseményeit kutató embernek mégis fontos lehet eme munka, hiszen "történelmi alulnézetből" kategóriát képviselve, a kis embernek a tapasztalatait tárja az Olvasó elé. Megtudhatjuk milyen embertelen szenvedéseken, megaláztatásokon mentek keresztül a szovjet hadifogságba hurcolt magyar katonák, hogyan teltek monoton hétköznapjaik, a teljes lélekvesztettséget hogyan élték át, bízva abban, hogy egyszer hazatérhetnek. Megjegyzendő, hogy a jó írói vénával rendelkező szerző írása 1993-ban az Oral History Archivum Dokumentációs és Kutatóintézet által kiírt önéletrajzi pályázaton 2. helyezést ért el, könyve azonban mégis kiadatlan maradt s csak most jelent meg nyomtatásban."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!