TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Ez volt a Volksbund. A német népcsoport -politika és Magyarország 1938-1945

: Ez volt a Volksbund. A német népcsoport -politika és Magyarország 1938-1945

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Nemzetiszocializmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

420 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630910691

tartalom:

Német "népi" ideológiát, nemzeti szocialista demagógiát és leplezetlen terrort egyaránt felhasználva tört kizárólagos hatalomra a Volksbund a magyarországi németség fölött. Széles körű önkormányzat kiépítése címén az általa irányított német "népcsoport" valósgággal "állam az államban" jelleget öltött; fiait ezrével küldte az SS-hez, a német birodalom fegyveres erőihez. A volksbundisták csak annyiban voltak hűségesek, lojálisak a "magyar hazához", amennyiben azt akkori bűnös vezetői maguk is a németek prédájává engedték, s a szovjetellenes háborúban a német birodalom fegyvertásává tették. A Volksbundnak számottevő szerepe volt az ország gazdasági potenciálja titkos felmérésében, a háborús erőfeszítések ösztönzésében, a zsidók likvidálásának követelsében. Rendszeresen szolgáltatott politikai infomációt a belső helyzetről, igyezkezett megakadályoni a háborúból való kiválást, mindvégig biztosítani a kitartást. Szörnyű károkat okozott az országnak, s egyben saját, félrevezetettt, terrorizált népének, a magyarországi németségnek is, amelynek hamarosan érzékenyen kellett viselnie mindezek visszahatását. Tilkovszky Loránt, témája kifejtése során következetesen bírálja a magyarországi ellenforradalmi rendszer nemzetiségpolitikáját, a magyar nacionalizmust. Könyve egyúttal cáfolata bizonyos egykori volksbundisták határainkon túl máig is buzgón űzött "történetírásának".

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!