TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Frontnaplók a Don-kanyarból, 1942-1943. Az Oroszországban hősi halált halt és a hadifogságban elpusztult zalai honvédek emlékére

Frontnaplók a Don-kanyarból, 1942-1943. Az Oroszországban hősi halált halt és a hadifogságban elpusztult zalai honvédek emlékére

Szerkesztő:

Kiadás:

Zalaegerszeg, 1992

Kiadó:

Zala Megyei Levéltár

Kategóriák:

Második világháború Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

129 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637226109

tartalom:

"1942 májusában több mint tízezer zalai honvéd érkezett ki Oroszországba, a keleti frontra. Haza azonban - egy évvel később - csupán minden ötödik térhetett közülük. A tragikus sorsú 2. magyar hadseregből a kanizsai 9. könnyű hadosztály zalai katonáit vetették be elsőként a nyári támadó hadműveletek során. Majd hídfőcsaták tizedelték őket, miközben fél évet töltöttek el a Don partján. 1943 januárjában pedig - amikor az egész front összeomlott - ők hagyták el utolsóként a Don menti védőállásaikat. Soraikban sűrűn aratott a halál, ők mégis, a legnehezebb helyzetekben is, becsülettel megállták a helyüket, mind katonaként, mind emberként - arról nem ők tehettek, hogy a vesztes oldalon. Az Oroszországban, jeltelen sírokban pihenő hősi halottak, a hómezőn és a hadifogságban elpusztult zalai katonák emlékét idézzük most fel, az események 50. évfordulóján."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!