TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Gallföldön, rabságban. Hadifogoly-emlékezések

: Gallföldön, rabságban. Hadifogoly-emlékezések

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

187 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638033606

tartalom:

"A hadifoglyok vert menete az egyik város szűk utcáján gyalogol erőltetett menetben. Az úttest felett vastraverzekből készült felüljáró ível. A járdákon két oldalt felizgatott tömeg: ordítanak, köpködnek, a mi menetünk szélén haladókat ököllel ütlegelik, kiugrik közülük egy rosszarcú alak, vastag drótdarab a kezében - odahaza csikódrótnak nevezték, nem könnyű hajlítani -, a végét markolja, aztán elkezdi vele csépelni a hozzá legközelebb haladókat..."- "Ez az esős idő jó pár napon át tartott, s a legelőn, a mintegy kétezer összezsúfolt ember számára leírhatatlan helyzetet teremtett. A talaj a nedvesség következtében fellazult, a bakancsok tipródása folytán a füves felület pillanatok alatt elenyészett, s minél idegesebben topogtak a szerencsétlenek az így keletkezett sárban, annál mélyebben süppedtek bele. Az éjszakát ebben a felülről hulló, s lenn sártengerré váló szörnyű pokolban kellett eltölteniük... aztán másnap-harmadnap ugyanez folytatódott, amikor a gyengeségtől már állni sem tudtak, akkor a szörnyű sárba lefektették a köpenyüket, arra feküdtek..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!