TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Halálos felhő

: Halálos felhő

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Országos Béketanács

Kategóriák:

Második világháború Technikatörténet Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Országos Béketanács Külpolitikai füzetei

Terjedelem:

47 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az évszázad félelme és reménysége egy és ugyanazon forrásból: az atomerőből fakad. Még húsz éve sincs, hogy két német tudós, Hahn és Strassmann laboratóriumában az ember először szabadította fel a természet addig rejtett erejét, az atomenergiát. E két évtized alatt az atomtudomány akkorát fejlődött, hogy az emberiséget máris történelmének legnagyobb válaszútja elé állította. A kérdés az, amit Shakespeare Hamlet-je óta, és bizonyára azelőtt is, annyi tépelődő ember tett fel önmagának: "Lenni vagy nem lenni. "Shakespeare ezt "a kérdések kérdésének" nevezte, pedig igazában csak most vált azzá. Most nem egy emberrel néz farkasszemet a lét vagy nem lét kérdése, hanem minden túlzás nélkül az egész emberiséggel. A "lenni vagy nem lenni" ma így hangzik: új aranykor vagy önelpusztítás."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!