TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Három ország katonája. Háborús és harctéri naplójegyzetek alapján 1943-1946

Három ország katonája. Háborús és harctéri naplójegyzetek alapján 1943-1946

Kiadás:

h. n., 1998

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Második világháború Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

393 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Bornemisza István Budapesten látta meg a napvilágot 1917. november 17-én, majd Pécsújfalun töltötte gyermekkorát. Tanulmányai befejeztével három ország katonája lett ahogy e könyvének címe is hirdeti. Megismerte a háború borzalmait mindenfajta látószögből: hiába lett végül a csehszlovák hadsereg tagja, a beneši dekrétumokat kíméletlenül alkalmazták az ő családjával szemben is. 1962-ben megnősült, a turisztikában, a lovassportban lelte meg azokat a lehetőségeket, melyek életének szépséget és értelmet adtak. Ismeretséget, barátságot kötött olyan kiválóságokkal, mint Mécs László költő, Maléter Pál 56-os honvédelmi miniszter, gróf Esterházy János, Szüllő Géza vagy Habsburg Ottó Számos könyvet írt, munkásságát több díjjal is elismerték. 1995-ben a Máltai Lovagrend tagjai sorába fogadta. Számos magyar és külföldi filmben szerepelt lovascsapatával (A rab ember fiai, Vivát, Benyovszky!, A fekete város). A Poprádon élő kálnói és ádámföldi Bornemisza István, az államtudományok és jog doktora, a Szuverén Máltai Lovagrend lovagja, Mohács tiszteletbeli polgára életének 89. évében, 2006. november 15-én hunyt el.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!