TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Hitler

: Hitler

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

T-Twins Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

520 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637977686

tartalom:

"Aligha van ember a világon, aki ne ismerné e nevet, nagyon kevesen vannak viszont, akik azt merik mondani, tudják ki volt. Elszenesedett csontjai valahol az egykori Szovjetunióban vannak, nem tudni, hol. 1945. április 30-án délután fél négy körül öngyilkosságot követett el; nem tudni, miért. Csaknem porig égette Európát, nincs ésszerű magyarázat arra, miért. Öt magyarországnyi embertömeg pusztult el miatta, és még többen lelkesedtek érte. Ormos Mária professzor a magyar történeti szakirodalomban elsőként tesz kísérletet e rejtély megközelítésére. Könyvéből megismerni egy társadalmilag gyökértelen, hazátlan, társtalan, amorális személyiséget, aki azonban zseniális manipulátor, szónok és taktikus. Kirajzolódik benne a cinikus fanatikus képe, és a háttérben a válságból válságba tántorgó német társadalomé. Látni Hitlert, aki megveti a "proletárt", lenézi a tömeget, amely követi, utálattal fordul el a konzervatív értékektől, dühöng a nagytőke "egoizmusa" láttán, készül az egyházak "megrendszabályozására", és ha mód lenne rá, a zsidókkal, cigányokkal, ukránokkal, oroszokkal stb. együtt kiirtaná az egész értelmiséget. Ez a könyv Adolf Hitlerről és egyúttal arról szól, hogy a válságmegoldás erőszakos, diktatórikus, terrorisztikus, hódításra alapozott megoldási kísérlete, mely milliókat ítél halálra, maga is halálra van ítélve."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!