TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Kémek, ügynökök, katonák. Titkos kommandók a második világháborúban

: Kémek, ügynökök, katonák. Titkos kommandók a második világháborúban

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

524 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633272505

tartalom:

˝A szerző, rendező és producer Janusz Piekalkiewicz 26 részből álló dokumentumfilm-sorozata, a Kémek - Ügynökök - Katonák mindmáig a legnagyobb szabású feldolgozása korunk történelmének, amelyet a német televízió megalkotott. Szinte a világ valamennyi országában sugározták, még - és ez szokatlan a nyugatnémet történelmi feldolgozások terén - a keleti tömb egyes országaiban is. A svájci hadsereg kiképzési célokból megvásárolta a teljes sorozatot. A szerző avatott tollal, a tények és módszerek alapos ismeretében, tárgyilagosan írt dokumentum értékű könyvet a második világháború egész sor, jelentős kommandó-vállalkozásáról és kémteljesítményéről.. Munkájának eredménye 27 különösen érdekes és jelentős eset leírása, többek közt a következőké: az "Interallié" elnevezésű francia ellenállási hálózat sorsa; a két ember vezette olasz torpedók rajtaütése a brit Földközi-tengeri Flottán 1941 decemberben; az angol támadás az Antifer-fokon létesített német radarállomás ellen; a "nehézvizet" előállító norvégiai üzemért vívott harc; a "Nordpol" fedőnevű német rádióstevékenység; a "Tirpitz" német csatahajó elsüllyesztése; Kreipe német tábornok elrablása Kréta szigetéről és Kairóba szállítása 1944-ben. Piekalkiewicz munkájával újból és újból addig ismeretlen összefüggéseket és meglepő következményeket tárt fel.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!