TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Nyugatosok. Hadifogoly-emlékezések

: Nyugatosok. Hadifogoly-emlékezések

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Második világháború Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mundus - Emlékiratok

Terjedelem:

160 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639501239

tartalom:

"A második világháború folyamán hadifogolyként nyugatra került magyarok hazatérve egyaránt megkapták a megbélyegző "nyugatos" jelzőt, itthon másodrendű állampolgárokká lettek, nemigen kaptak állást, nem voltak politikai jogaik, hacsak nem igazolták őket. A szerző e munkája a korábbiaktól eltérően emlékirat, Ponori Thewrewk "nyugatossá" válásának a történetét eleveníti fel. A háború utolsó szakaszában hívták be katonának, azonban a Szálasi-uralom elején megszökött alakulatától. A rá váró statáriális "felkoncolástól" csak egy amnesztia-rendelet mentette meg. További szökési kísérletei sem tudták megakadályozni, hogy fegyvertelen alakulatával együtt Németországba szállítsák, és ott hadifogságba essék. Az amerikai, majd francia fennhatóság alatt, német- és franciaországi táborokban töltött időszak eseményeit a szerző kendőzetlen formában tárja az olvasó elé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!