TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Sztálin üzenetváltása az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kormányfőivel, 1941-1945. I-II. kötet

Sztálin üzenetváltása az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kormányfőivel, 1941-1945. I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Második világháború Szovjetunió Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

471 p., 335 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A Szovjetunió Külügyminisztériuma közzétette a nagy érdeklődésre számottartó diplomáciai okmányokat, I. V. Sztálinnak W. Churchillel és K. Attlee-vel, illetve F. D. Roosevelttel és H. Trumannnal folytatott levelezését a Nagy Honvédő Háború idején. A könyv teljes szövegében adja közre a háború idején történt üzenetváltásokat és a sifrírozott táviratokat, melyeket a követségek közvetítettek. A levelezés alapján végigkísérhetjük az antifasiszta háború vezetésének problémáit a legfelsőbb szinten, az óriási erőfeszítést a fasiszta agresszorok leverésére, s a diplomáciai csatát a második front megnyitásáért, melyet a nyugati hatalmak évekig elhúztak. A szigorúan bizalmas dokumentumok közzététele lehetővé teszi, hogy eredeti források alapján ítéljük meg a szövetségesek és a kormányfők közötti viszony alakulását. Mindkét kötet izgalmas, érdekes, amint az a nagy emberek emlékirataival vagy naplóival lenni szokott, tetézve azzal, hogy a Roosevelt, Sztálin, Churchill közötti személyi kapcsolatok dokumentumai a legújabbkori történelemnek százmilliók sorsát alakító eseményeihez fűződik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!