TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Tíz hónap Babilon

: Tíz hónap Babilon

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Második világháború

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635000383

tartalom:

"Galló Olga a második világháború éveinek egy magyarok által kevéssé ismert pokol-bugyrát is megjárta: megszökött a deportáltak közül és a leigázott Európa elhurcolt külföldi kényszermunkásainak táborában élt át néhány hónapot. Az egykori Breslau, a mai Wroclaw ostromának napjairól magyar szerző tollából talán először olvasunk. Ez a napló bizonyság: az egyszerű ember a kisember, azaz a történelem alanya akkor is magát a történelmet beszéli el, ha csak gondról és keserűségrő, felcsillanó reményről, csendes, alkotó békére való vágyakozásról szól. Az író, Galló Olga 1941-től 1944. március 19-ig, a náci megszállás napjáig, a Népszava külső munkatársa volt. A munkáslapban megjelent hangulatképei, novellái sokat ígérő szépírói pályakezdést jeleztek. A tollat nem tette le a szögesdrót mögött sem, éppen a napló jelzi, hogy a szenvedések végtelen napjaiban is előrelépett a pályán. Hazatérése után újságíróként dolgozott a Világosságnál - a szépíró elhallgatott. Most, amikor több mint három évtizeddel azután, hogy a rejtegetett ceruzacsonkkal, sötétben araszolva írogatott sorokból könyv lett, érzi az ember: kár volt a hallgatag, csöndes évekért."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!