TÖRTÉNELEM / Második világháború kategória termékei
Üzenet az élőknek

: Üzenet az élőknek

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Második világháború

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A hitleri Németország veresége után, 1945 májusában a börtönből és gyűjtőtáborokból kiszabadultak azok a foglyok, akiket a fasiszták már nem tudtak halálra kínozni vagy megölni. A felszabadultak között voltam én is. Visszatértem a szabad hazába és nyomozni kezdtem férjem után, mint ahogy ezrek keresték és keresik férjüket, feleségüket, gyerekeiket, szüleiket, akiket számos kínzóhelyük valamelyikébe hurcoltak el a német megszállók. Megtudtam, hogy Julisz Fucsíkot elítéltetése tizennegyedik napján 1943 szeptember 8-án Berlinben kivégezték. Megtudtam azt is, hogy férjem a pankráci fogházban feljegyzéseket készített. Egy Kolinszky nevű fegyőr tette ezt számára lehetővé, aki papírt és ceruzát adott be neki, a teleírt lapokat viszont titokban kicsempészte a fogházból. Találkoztam a fegyőrrel és fokozatosan megkaptam tőle Juliusz Fucsík pankráci börtönnaplójának anyagát. A különböző embereknél elrejtett lapokat összeállítottam és most, Juliusz Fucsík utolsó műveként, átadom neked, olvasó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!