TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Eleget tudok-e matematikából? (Érettségire, felvételire)

, : Eleget tudok-e matematikából? (Érettségire, felvételire)

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Minerva Kiadó

Kategóriák:

Matematika Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

463 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Eleget tudok-e? - teszi fel a könyv címe azt a kérdést, amit minden fontosabb vizsga előtt mindenki feltesz magának. Van, aki egyszerű és szerény nemmel felel erre, de még aki sokat tud, az is úgy érzi, hogy nem eleget. Nem eleget ahhoz, hogy ha tanulmányait valamilyen felsőoktatási intézményben kívánja folytatni, helytálljon - mégpedig derekasan - az ehhez feltétlenül szükséges érettségin és a felvételi vizsgán. Matematikából a felsőoktatás számos területén van felvételi vizsga. Úgy gondoljuk, ezek közül az intézmények közül bárhova készül valaki, hasznos számára, ha a már megszerzett tudását kiegészíti, összefoglalja, és gyakorlatot szerez a feladatmegoldásban. A könyv három részből áll. Az első részben a közelmúlt évek régi és új tantervi írásbeli érettségi feladatait és azok megoldását találja meg az olvasó. A második részben az általános gimnáziumok és szakközépiskolák jelenleg érvényben levő érettségi anyagának megfelelő 60 tételsorozatot állítottunk össze. Egy-egy tételsorozat az érettségin két példát (egy egyszerűbb és egy nehezebb feladatot), egy ellenőrző elméleti, és egy nehezebb elméleti kérdést (pl. bizonyítást) tartalmaz. Mi is ilyen szempont szerint állítottuk össze sorozatainkat. A harmadik részben az elmúlt évek egységes egyetemi írásbeli felvételi feladatai, valamint néhány ezektől eltérő felvételi feladat és mindezek megoldása található. A könyv szerkezeti felépítése végig olyan, hogy előbb jönnek a kérdések, azután következik a megoldás. Ezzel arra szeretnénk késztetni az olvasót, hogy próbálkozzék meg az önálló munkával, és csak ellenőrzésképpen vagy ötletekért nyúljon a kész megoldásokhoz."

leírás:

A könyvtest két darabban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!