TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A függvényelmélet és a funkcionálanalízis elemei

, : A függvényelmélet és a funkcionálanalízis elemei

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

553 p

Kötésmód:

nyl

ISBN:

9631032450

tartalom:

Kolmogorov az 1940-es években a Lomonoszov Egyetemen tartott előadásai alapján tanítványával, Sz. Fominnal közösen írta meg A függvényelmélet és a funkcionálanalízis elemei c. kötetét. Egyedülállónak tekinthető, hogy a mai napig a legmegbecsültebb felsőfokú tankönyvként tartják számon világszerte. A szerzők lépésről lépésre vezetik be a hallgatót a kulcsfogalmak megértésébe a halmazelméleti alapoktól a Fredholm-féle integrálegyenletekig. Jelentőségét nem a tárgyalt téma újszerűsége, hanem az a kiváló stílus és elmélyült látásmód adja, amellyel Kolmogorov a jövőbeni tendenciákat, mintegy előre látva, készíti fel az olvasót a tárgykör megértésére. A tartalom: halmazelméleti alapok, metrikus és topologikus terek, normál és topologikus vektorterek, lineáris funkcionálok és lineáris operátorok, mérték, mérhető függvények, integrál, Lebesgue-féle határozatlan integrál, a differenciálszámítás Lebesgue-féle elmélete, integrálható függvények tere, trigonometrikus sorok, Fourier-transzformált, lineáris integrálegyenletek, differenciálszámítás vektorterekben. Andrej Nyikolajevics Kolmogorov (1903-1987) a 20. századi matematika legjelentősebb matematikusainak egyike, aki a matematika igen sok különböző területét művelte, a valószínűségszámítás elméleti megalapozása is a nevéhez fűződik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!