TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A gazdasági szerkezet matematikai tervezése

: A gazdasági szerkezet matematikai tervezése

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

401 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A mű közgazdasági szempontból világítja meg a matematikai tervezés problémáit; a matematikai modellek, eljárások közgazdasági értelmezését helyezi előtérbe. A tárgyalási mód elősegíti, hogy a matematikai tervezés alapgondolatait, felhasználásának módját azok a tervezők és gazdasági vezetők is megértsék, akik egyébként kevesebb matematikai előképzettséggel rendelkeznek. A munka ismerteti a lineáris és nemlineáris programozási modellek felhasználását a távlati tervek kidolgozásában, az úgynevezett kétszintű tervezés modelljét, a valószínűségszámítás felhasználását a gazdasági döntések megalapozásához; kitér a programozási modellek és az input-output táblák összekapcsolásának lehetőségére. A könyv számos fontos közgazdasági elméleti problémát tárgyal, így többek között a bizonytalanság és kockázatvállalás, a kalkulatív árrendszer, az eszközlekötési tényező, a népgazdasági optimum-kritérium kérdéseit. 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!