TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A ráció üzenetei. Feladatok a távoli múltból

, : A ráció üzenetei. Feladatok a távoli múltból

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Matematika Művelődéstörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

137 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637546405

tartalom:

"A 60-as évek végén, amikor az űrkutatás robbanásszerűen fejlődésnek indult, összehívtak egy tudós konferenciát azzal a céllal, hogy ha intelligens lényekkel találkoznánk az űrben, hogyan is kellene kezdeni a kommunikációt. Az egyik - ma már közhelyként ismeretes - első lépésként a prímszámok sorozatának közlését fogadták el. Ebben a kötetben a múlt üzeneteiből találnak egy csokorra valót. Mit tartalmazott a Rhind-papirusz? Milyen volt a babiloni algebra és a legősibb kínai bűvös négyzet? Mi a jól ismert ismeretlen x őse: a regula falsi? Mivel szórakoztatta a hindu Bhászkora 900 évvel ezelőtt pártában maradt leányát? Min tűnődött Arkhimédész, amikor köreit megzavarta a római katona? Hogyan vezet ki a valós számok köréből a képzetesekébe a casus irreducibilis, a visszavezethetetlen eset? És ez a néhány kérdés csak ízelítő, kedvcsináló."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!