TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A számírás története

, : A számírás története

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Matematika Művelődéstörténet Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolat Zsebkönyvek

Terjedelem:

126 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632810708

tartalom:

Senki előtt nem kell bizonyítani, hogy a számok írására és olvasására nemcsak a matematikusnak van szüksége. A számok elválaszthatatlanul hozzátartoznak minden ember életéhez. [...] A számok írása, olvasása nem volt mindig ilyen könnyű. Az emberiség hosszú fejlődés után jutott el a mai tízes helyiértékes számírásmódig, amelyet a hinduk alakítottak ki az V. század körül, és amely arab közvetítéssel került Európába. Könyvünkben áttekintjük a számjegyírás történetének kalandos útját. Foglalkozunk a számfogalom kialakulásával, a számírás kezdeteivel és fejlődésével, a hieroglifikus és alfabetikus számírási módokkal. Végigkísérjük a helyiérték elvének megjelenését és elterjedését. Arra törekszünk, hogy feltárjuk e fejlődési folyamat sajátos, belső logikáját, társadalmi okait, bemutassuk a számírás és az írás tökéletesedésének párhuzamosságát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!