TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
A végtelen megszelídítése. A matematika története

: A végtelen megszelídítése. A matematika története

Fordító:

Kiadás:

Budaörs, 2008

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Matematika Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632271699

tartalom:

"Az évezredek során különféle kultúrák matematikusai a számok alapzatán hatalmas szuperszerkezetet építettek ki. Manapság közel száz fő területre osztjuk fel a matematikát, és ezeket még további több ezer szakágra. A világon több mint ötvenezer kutató matematikus él, akik évente egymillió oldalnál is több matematikai szöveget publikálnak. A matematika univerzális. Könyvünk azt írja le, hogyan épült lel ez az óriási matematikapalota, és főként, hogy kik milyen pilléreket építettek be a talapzatába. Nem a jelen szemüvegén keresztül magyarázza a múltat. Mesél a múltról, és nem akarja azt állítani, hogy a régiek azért léteztek, hogy a mi korunkat építsék fel. De minden a számokkal kezdődött. "Könyvemet azzal a szándékkal írtam, hogy bemutassam a matematika gyakorlati alkalmazásait. Igazán eklektikus gyűjteményt állítottam össze a múltbeli és a jelenkori gyakorlati alkalmazásokból." (Ian Stewart)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!