TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Agyam nyitva áll! Erdős Pál matematikai utazásai

: Agyam nyitva áll! Erdős Pál matematikai utazásai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kategóriák:

Matematika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635304064

tartalom:

"Több mint fél évszázadon keresztül számíthattak rá a világ matematikusai, hogy akár az éjszaka közepén is bekopogtat ajtajukon egy alacsony, törékeny, vastag szemüveges figura, viseltes öltönyben, egyik kezében bőrönddel, a másikban cikkekkel teli táskával, és bejelenti: "Agyam nyitva áll!" Erdős Pál volt a látogató, a huszadik század egyik legnagyobb és minden bizonnyal legkülönösebb matematikusa. Sem állása, sem lakása nem volt, a legegyszerűbb házimunkához sem értett. Munkatársainak nagylelkűsége és a matematika szépségébe vetett hite tartotta életben. A Neumann János, Teller Ede, Szilárd Leó nevével fémjelzett nagy magyar tudósgenerációhoz tartozó Erdős szerint az élet értelme a sejtés és a bizonyítás. Bár ő maga soha nem ült számítógép elé, tudományos eredményei úttörő szerepet játszottak a számítástechnika fejlődésében. Minden idők egyik legtermékenyebb matematikusa volt: több mint 1500 cikket írt, s 450 szerzőtárssal dolgozott együtt. Bruce Schechter szeretettel, humorral és éleslátással megírt könyve, az Agyam nyitva állt e furcsa, lángelme története. Megismertet Erdős legendásan eredeti nyelvhasználatával: a különc tudós az Egyesült Államokat és a Szovjetuniót Sam-nek, illetve Joe-nak hívta; a gyerekek "epszilonok" voltak, mert a matematikusok így nevezik az elenyészően kicsi mennyiségeket... Élvezetes stílusban, mindenki számára közérthetően mutatja be az Erdőst foglalkoztató matematikai problémákat, miközben nyomon követi utazását a matematika különös világában."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!