TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Appendix, a tér tudománya

: Appendix, a tér tudománya

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Matematika Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

210 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630515121

tartalom:

"Bolyai János egyetlen nyomtatásban megjelent, tömör latin nyelven írt műve a matematika-irodalom csodálatos gyöngyszeme. Lángelme tudományt forradalmasító alkotása. E művel kezdődik a modern matematikai térelmélet hatalmas fejlődése, diadalútja. Hatása a mai napig nyomon kísérhető, másfél század múltán is a legnagyszerűbb matematikai művek közé soroljuk. A nagy magyar tudós remekművét Kárteszi Ferenc professzor nyújtja át a mai olvasóknak. Először röviden áttekinti a geometria történetét Euklidésztől Bolyai művének megjelenéséig. A latinul tudóknak az eredeti kiadás fakszimiléjét nyújtja. Azt a mai magyar nyelvre átültetett fordítás követi. Majd Bolyai tömör, feszült gondolkodást igénylő szövegét feloldó és tartalmát megvilágító magyarázatok következnek. Végül az új térelmélet közel másfél évszázados továbbfejlődését s Bolyai eszméinek máig érezhető és szélesen kisugárzó hatását vázolja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!