TERMÉSZETTUDOMÁNY / Matematika kategória termékei
Applied Analysis

: Applied Analysis

Kiadás:

London,

Kiadó:

Sir Isaac Pitman & Sons Ltd.

Kategóriák:

Matematika Angol nyelv

Nyelv:

Angol

Terjedelem:

539 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Lánczos Kornél (Cornelius, Székesfehérvár, 1893 - Budapest, 1974) fizikus, matematikus, tudománytörténész. Édesapja Löwy Károly 1906-ban magyarosította nevét Lánczosra. 1928-29-ben Einstein munkatársa volt Berlinben. 1931-től az Egyesült Államokban tanított. 1946-ig az Indiana állambeli Lafayette-ben a Purdue Egyetemen a matematika-fizika tanára volt. Utána a Boeing Társaság kutatómérnöke lett. 1949-től Los Angelesben a Californiai Egyetemen folytatott kutatómunkát. 1954-ben egy írországi meghívást elfogadva a dublini Institute for Advanced Studies tanára lett. 1968-ban bekövetkezett nyugdíjazásáig tanított. Kutatásai középpontjában az elektrodinamika, a kvantumelmélet, a mechanika variációs elvei, a numerikus analízis, a relativitás és általános térelmélet állottak. Tudománytörténeti munkásságát általános természettudomány-, matematika- és geometriatörténeti tanulmányok alkotják. Számos tudományos testület és szervezet tagja volt, több tudományos díjban és kitüntetésben részesült. Egy magyarországi látogatásakor hunyt el.

leírás:

Tollal jegyzetelve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!